Άγιοι Τόποι, 5-10 Οκτωβρίου & 25-31 Οκτ.

Άγιοι Τόποι, 5-10 Οκτωβρίου (6 μέρες) & 25-31 Οκτ. (7 μέρες).

Ιερουσαλήμ – Ναός της Αναστάσεως – Οδός Μαρτυρίου – Γεσθημανή – Πανάγιος Τάφος – Γολγοθάς – Πατριαρχείο – Ιορδάνης Ποταμός – Γαλιλαία – Τιβεριάδα – Θαβώρ – Κανά – Καπερναούμ – Βηθλεέμ – Ναζαρέτ – Όρος Ελαιών – Σιών – Σαμάρεια – Ιεριχώ.

6 ημέρες, από 660 €/άτομο από Αθήνα, 700 από Θεσ/νίκη, (με φόρους).
7 ημέρες, από 685 €/άτομο από Αθήνα, 755 από Θεσ/νίκη, (με φόρους).

Πρόγραμμα:

1η Ημέρα: Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΗΔΑ
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 11.00, πτήση προς Αθήνα στις 13.10 με άφιξη στις 14.00. Συνάντηση με το υπόλοιπο γκρούπ στην Αθήνα και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean για το Τελ Αβίβ στις 16.30.
Για αναχώρηση από την Αθήνα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.
Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως όπου Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου . Θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, στην Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ. Μετάβαση στο Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. Μετάβαση στον κήπο της Γεσθημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΘΑΒΩΡ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ
Πρωινή αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στην λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ (€18) . Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Hμέρα: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021  ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό Μνήμα. Αναχώρηση για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση. Μετάβαση στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσκεψη στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Hμέρα: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΟΖΕΒΑ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον Πανάγιο Τάφο και στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ – ΣΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Ακολούθως πηγαίνουμε στον λόφο της Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εκεί βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία μας. Μετάβαση στην Σαμάρεια, στην πόλη Νεάπολη, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου.
Πτήση επιστροφής προς Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 19.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30. Συνεχίζουμε με για Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10.

Τι περιλαμβάνεται:

 • .Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Επιλογή διαμονής σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Βηθλεέμ ή στην Ιερουσαλήμ.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν, 30 άτομα η μέγιστη πληρότητα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια Covid-19 & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20.
 • Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Φιλοδωρήματα €20.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ για 5-10 Οκτ.:
Διαμονή στη Βηθλεέμ.
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €660 (Με Φόρους). Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: €700 (Με Φόρους).
Διαφορά Μονόκλινου +€140. Φιλοδωρήματα +€20
Διαμονή στην Ιερουσαλήμ.
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €780 (Με Φόρους). Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: €820 (Με Φόρους).
Διαφορά Μονόκλινου +€200. Φιλοδωρήματα +€20

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ για 25-31 Οκτ. με επιπλέον διανυκτέρευση:
Διαμονή στη Βηθλεέμ.
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €685 (Με Φόρους). Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: €755 (Με Φόρους).
Διαφορά Μονόκλινου +€160. Φιλοδωρήματα +€20
Διαμονή στην Ιερουσαλήμ.
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €805 (Με Φόρους). Αναχώρηση από ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: €885 (Με Φόρους).
Διαφορά Μονόκλινου +€220. Φιλοδωρήματα +€20

Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο.

Χρήσιμες σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Πριν ταξιδέψετε στους Αγίους Τόπους:

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Επιπλέον χρειάζονται και τα ακόλουθα.
PCR Test έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση από Ελλάδα.
PCR Test κατά την άφιξη στο Ben Gurion του Ισραήλ με κόστος 100ILS=€25.
Υποβολή της δήλωσης Passenger Locator Form (PLF) για όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων από και προς Ελλάδα τουλάχιστον 24 ώρες πριν ταξιδέψουν.

Το θελω!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *