Αίγυπτος & Ελληνισμός (Κάιρο – Nέο Αρχαιολογικό Μουσείο – Αλεξάνδρεια – Σινά) για του Αγίου Πνεύματος!

Αίγυπτος & Ελληνισμός (Κάιρο – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο – Αλεξάνδρεια – Σινά) για του Αγίου Πνεύματος!

7 ημέρες, 4 – 10 Ιουλίου, από 845 €/άτομο + φόροι.

Ταξιδεύουμε στο Κάιρο την μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και τη καρδιά του Αραβικού κόσμου… την πόλη με τις Πυραμίδες και τους χίλιους μιναρέδες! Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Του Θεοβάδιστου Όρους Σινά, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, καθώς εκεί, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19). Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με την ονομαστή Αλεξάνδρεια, πατρίδα του Καβάφη και έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, που θα μας θυμίσει τις στιγμές της ακμής του Αιγυπτιακού Ελληνισμού.

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: (Θεσσαλονίκη)/Αθήνα – Κάιρο
Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη γίνεται μόνο κατόπιν συννενοήσεως. Αναχώρηση από Αθήνα. Συνάντηση με τον αρχηγό/ξεναγό της εκδρομής στο γκισέ της Aegean. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 17.25, με άφιξη στις 18.20 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση. Βραδινή προαιρετική κρουαζιέρα στον Νείλο (21.00-23.00) με μεταφορά, φαγητό σε μπουφέ, διασκέδαση με μουσική & παραδοσιακούς χορούς και πλεύση στο Νείλο.

Ημέρα 2η: Κάιρο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου 
Πρωινό και μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάιρο (GRAND EGYPTIAN MUSEUM of CAIRO) στην Γκίζα το οποίο έχει ανοίξει ανεπίσημα κάποια τμήματα του. Όταν ολοκληρωθεί, το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο λίγο έξω από το Κάιρο στο Οροπέδιο της Γκίζας (και δίπλα στις Πυραμίδες) όχι μόνο θα είναι το νέο στολίδι του στέμματος της Αιγύπτου, αλλά θα είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα, πιο σύγχρονα και τα πιο γνωστά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεύμα και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε παρακείμενο εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Κάιρο – Όαση Φαράν (Ιερά Μονή Προφήτου Μωυσέως) – Σινά (Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης)
Πρωινό και αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Στην διαδρομή μας θα διασχίσουμε την μοναδικής ομορφιάς χρωματιστή έρημο του Σινά, με τους γραφικούς Βεδουίνους. Στάση στην Ιερά Μονή του Προφήτου Μωυσέως στη Όαση της Φαράν. Υπήρξε από τον 4ον αιώνα το μεγαλύτερο Χριστιανικό κέντρο στη χερσόνησο του Σινά. Η γυναικεία Μονή – Ησυχαστήριο βρίσκεται μέσα σε ένα εύπορο κήπο, όπου και ο Ναός του Προφήτου Μωυσέως, με εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη από την αρχαία Βασιλική, και ένα μικρό ιατρείο για τους Βεδουΐνους της περιοχής. Άφιξη στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη (σε υψόμετρο 1.570 μέτρα) στους πρόποδες του Θεοβάδιστου Όρους Σινά. Τακτοποίηση στους ξενώνες της Ιερά Μονής, Παρακολούθηση του Εσπερινού, Δείπνο και Διανυκτέρευση. Προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

Ημέρα 4η: Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης (Θεία Λειτουργία)
Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό και ακολούθως, οι Σιναΐτες Πατέρες θα μας ξεναγήσουν στο καθολικό της Μονής και θα ακολουθήσει προσκύνημα στο λείψανο της Αγίας Αικατερίνης, όπου και είθισται να δωρίζεται στους προσκυνητές ένα δακτυλίδι ως ευλογία. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον χώρο της «φλεγόμενης και μη καιόμενης βάτου», στο πηγάδι του Ιοθώρ και το μουσείο, όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί, όπως οι αρχαιότερες σωζόμενες εικόνες (κάποιες με εγκαυστική τεχνοτροπία), αρχαία βιβλία, άμφια, σκεύη κ.α. Προαιρετική μετάβαση, στο Όρος της Αγίας Επιστήμης, όπου ασκήτευαν αντίστοιχα οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη σε ανδρική και γυναικεία Σκήτη του Όρους, κατά τον Τρίτο Αιώνα, οπότε και μαρτύρησαν κατά τον διωγμό του Δεκίου (250-252 μ.Χ.). Στο Σπήλαιο αυτό, έζησε ένα χρονικό διάστημα της ζωής του ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορίτης. Συμμετοχή στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή, συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Σινά (Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης) – Κάιρο – Χαν Ελ Χαλίλι 
Συμμετοχή στην πρωινή Θεία Λειτουργία (πρωινό σε πακέτο) και αναχώρηση για Κάιρο στις 08.00. Άφιξη στο Κάιρο περίπου στις 16.00-17.00 και μετάβαση στην χιλιοτραγουδισμένη αγορά του Χαν Ελ Χαλίλι οπού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, ψώνια κτλ. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Αλεξάνδρεια
Αναχώρηση νωρίς, μετά το πρωινό μας. Διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, φτάνουμε στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Γνωριμία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρα του δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τους κήπους του Πατριαρχείου. Μετάβαση στο Παλιό Πατριαρχείο και στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου βρίσκεται η στήλη, πάνω στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ανακαινισμένο γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του. Όσες λέξεις κι αν γράψουμε για εκείνον δεν αρκούν. Γεννημένος κοσμοπολίτης έζησε στην Αλεξάνδρεια, την Αγγλία, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα και επέστρεψε τελικά στον τόπο που γεννήθηκε, την Αίγυπτο. Μετάβαση στη μοντέρνα Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού Μουσείου το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο. Θα συνδυάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καγίτ Μπέη, φτιαγμένο από τα συντρίμμια του Φάρου της Αλεξάνδρειας που κάποτε έστεκε ακριβώς στην ίδια θέση. Επίσκεψη στα Ελληνικά νεκροταφεία, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντίνου Καβάφη, πολλών επιφανών Ελλήνων και σπουδαίων ευεργετών, όπως του Γεώργιου Αβέρωφ και άλλων. Αναχώρηση για το Κάιρο το απόγευμα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Κάιρο – Άγιος Γεώργιος – Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και μετάβαση στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ξεκινάμε από το ρωμαϊκό Φρούριο της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα. Στον τέταρτο όροφο του φρουρίου είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Θα επισκεφτούμε το Ναό και τις κατακόμβες, οι οποίες αποτελούν ένα εντυπωσιακό εκκλησιαστικό μουσείο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το νειλόμετρο, το οποίο μετράει μέχρι και σήμερα τη στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος για να γλυτώσουν από την οργή του Ηρώδη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε παρακείμενο εργαστήριο παρασκευής αιγυπτιακών ελαίων και αρωμάτων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται και πώς χρησιμοποιούνται. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά. Μετάβαση στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, στο οποίο θα θαυμάσουμε διάφορους θησαυρούς της φαραωνικής Αιγύπτου, όπως αγάλματα, στήλες, κοσμήματα, μούμιες, σαρκοφάγους, καθώς και τους το αριστούργημα του μουσείου αυτού, τη διάσημη ταφική μάσκα του Τουταγχαμών, η οποία περιέχει περισσότερα από 10 κιλά χρυσού και πολύτιμες πέτρες! Αναχώρηση για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 16.00. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση επιστροφής προς Αθήνα με Aegean Airlines στις 20.15 με άφιξη στην Αθήνα στις 22.25.

Τι περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean για τις πτήσεις Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα.
 • Μία βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και Σουέζ.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5* (Grand Nile Towers 5* ή Tolip El Galaa 5*), Δυο (2) διανυκτερεύσεις στην ΙΜ Σινά.
 • Ημιδιατροφή όπου αναγράφεται.
 • Εισιτήρια εισόδων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφων επίσημος ξεναγός στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Mondial Insurance για ατυχήματα και οξέα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19. Για ηλικίες άνω των 70 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα Αιγύπτου €30.
 • Φιλοδωρήματα €25.
 • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Νείλο με μεταφορά, φαγητό και διασκέδαση, (περίπου 2
  ώρες διάρκεια).
 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Διαθέσιμες Ημερομηνίες:

Αναχώρηση 4 Ιουλίου 2024 – Επιστροφή 10 Ιουλίου 2024

Τελική τιμή με φόρους ανά άτομο: € 845, Μονόκλινο + € 290.
Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο.

Σημειώσεις:

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το
  προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Η εκδρομή έχει πρωινές αναχωρήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της.
 • Κάθε ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του δυο (2) φωτοτυπίες του διαβατηρίου του για
  την διαμονή στο Σινά.
 • Στο Ξενοδοχείο/ Ξενώνες της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, δεν είναι δυνατή
  η επιβεβαίωση μονόκλινων δωματίων.

 

Το θελω!