Άνδρος

Άνδρος

5 ημέρες, Ιούλιος – Σεπτέμβριος, από 285€/άτομο.

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: Θεσσαλονίκη – Ραφήνα

Αναχώρηση στις 22.00 από Θεσσαλονίκη. Με καθ’ οδόν στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο  λιμάνι της Ραφήνας.

Ημέρα 2η: Ραφήνα – Άνδρος

Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Άνδρου. Αποβίβαση στο λιμάνι του Γαυρίου και αναχώρηση για την χώρα της Άνδρου, την πατρίδα σημαντικών εφοπλιστών και καπετάνιων. Θα δούμε στην  είσοδο του λιμανιού  τον  φάρο Τουρλίτη, τον μοναδικό φάρο στην Ευρώπη χτισμένο πάνω σε βράχο και τον πρώτο αυτόματο στην Ελλάδα, ενώ δίπλα βρίσκεται το Ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα και ένα τοξωτό πέτρινο γεφύρι που  ενώνει το Κάστρο με τη Χώρα. Στην πλατεία απέναντι από το κάστρο δεσπόζει το άγαλμα του Αφανή Ναύτη προς τιμή όλων των ναυτικών που έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα. Η πρωτεύουσα της Άνδρου διαθέτει σημαντικό αριθμό μουσείων και πνευματικών ιδρυμάτων. Θα επισκεφτούμε  το Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ναυτικό Μουσείο και την Καΐρειο Βιβλιοθήκη που στεγάζει 3000 τόμους από την ιδιωτική συλλογή του Θεόφιλου Καϊρη. Αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό αλλά και για μπάνιο στις 2 παραλίες της χώρας της Άνδρου, το Νειμποριό και το Παραπόρτι. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Άνδρος – Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας – Αποίκια –  Ι.Μ. Αγίου Νικολάου – Παραλία Πίσω Γυάλια – Μένητες

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Αποίκια, οπού θα συναντήσουμε την περίφημη πηγή Σάριζα με το φημισμένο ιαματικό νερό. Αναχώρηση για την Ιερά μονή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις. Στη μονή φυλάσσεται και η μυροβλίζουσα εικόνα της Παναγίας Βλαχερνών και το λείψανο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Αναχώρηση για την παραλία Πίσω Γυάλια, μια φανταστική παραλία με καταγάλανα νερά και αμμώδη ακτή. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, καφέ, φαγητό. Συνεχίζουμε για το καταπράσινο χωριό Μένητες, τον παραδοσιακό οικισμό που είναι κτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στη Χώρα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Ι.Μ. Παναχράντου – Άγιος Πέτρος (Παραλία) – Μπατσί

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναχράντου όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας Παναχράντου. Αναχώρηση για την Παραλία Άγιος Πέτρος για μπάνιο. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Μπατσί για φαγητό, μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Άνδρος – Γαύριο – Ραφήνα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Ραφήνα. Με καθ’ οδόν στάση για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες αναμνήσεις από την εκδρομή μας.

Τι περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Άνδρος – Ραφήνα.
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο.
  • Συνοδός εκδρομής.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Paradise Art στην Χώρα της Άνδρου.
  • Μεταφορές – περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Φόρος διαμονής υπέρ Ελληνικού Δημοσίου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα επιπλέον γεύματα, οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία και ό,τι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Αναχωρήσεις & τιμές:

Αναχωρήσεις Τιμή συμμετοχής Επιβάρυνση μονόκλινου
26 – 30/07 295€ 130€
02 – 06/08 330€ 150€
30/08 – 03/09 285€ 125€

 

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας!

ΔΩΡΕΑΝ PARKING ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ. σας στην Θεσσαλονίκη.