Βουδαπέστη, 15-18 Ιανουαρίου.

4ήμερη αεροπορική εκδρομή στη Βουδαπέστη στις 15-18 Ιανουαρίου από 159€ !

Η Βουδαπέστη με τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και τις τολμηρές διασκεδάσεις θα σας κάνει να την ερωτευτείτε. Με χίλια χρόνια ιστορίας, αποτελεί μοναδικό μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών, με στοιχεία μπαρόκ, αρτ νουβό και νεοκλασικά να συνθέτουν ένα τοπίο ειδυλλιακό.

Πρόγραμμα εκδρομής:

1η ημέρα: Αναχώρηση για Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνο ελεύθερο και σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό με τον πλούσιο διάκοσμο ή να περιπλανηθείτε στο πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα με ποικιλία από καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: Βουδαπέστη – Ξενάγηση Πόλης
Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, με στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Θα αρχίσουμε από την Πέστη και την περίφημη Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγ. Στεφάνου, την λεωφόρο Andrassy με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Το βράδυ σας προτείνουμε μια μοναδική κρουαζιέρα στον Δούναβη με γευσιγνωσία Ουγγρικών κρασιών! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Ελεύθερη μέρα
Μετά το πρωινό απολαμβάνουμε ελεύθερα την βόλτα μας στην πόλη. Για σήμερα προτείνουμε μία βόλτα για ψώνια. Περιπλανηθείτε στον πιο ακριβό και πολυσύχναστο δρόμος της πόλης, τον πεζόδρομο Vaci όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά με τις επώνυμες φίρμες. Άλλοι εμπορικοί δρόμοι είναι η λεωφόρος Ra Jokci και το Nagykorut όπου θα βρείτε αντικείμενα λαϊκής τέχνης, κρύσταλλα και αντίκες. Στη Βουδαπέστη υπάρχουν επίσης και πολλά εμπορικά κέντρα, τα πιο γνωστά είναι το WestEnd City Center που βρίσκεται στον πεζόδρομο Vaci , το Duna Plaza και το Mammut στην πλευρά της Βούδας. Αφού τελειώσετε με τις αγορές σας και την βόλτα σας στους γραφικούς πεζόδρομους μην παραλείψετε μια βόλτα στο ζωολογικό πάρκο της πόλης στο δημοτικό πάρκο Városliget. Ο ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο αφού άνοιξε τις πύλες του στις 9 Αυγούστου 1866. Εντυπωσιάζει τόσο ο αριθμός των ζώων που φιλοξενεί όσο και τα κτίρια σε αρ νουβό στυλ που διαθέτει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Επιστροφή
Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος για την τελευταία μας βόλτα στη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας. Άφιξη στην πόλη μας

Τέλος εκδρομής.
Σημείωση: Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το  TRAVELERS CLUB.

Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο:

Περιλαμβάνονται:
•Αεροπορικά εισιτήρια για Βουδαπέστη μετ’ επιστροφής με 1 μικρή τσάντα (40 x 30 x 20cm)
• 3 διανυκτερεύσεις στο προτεινόμενο ξενοδοχείο (Στάνταρ δωμάτια)
• Πρωινό
• Φόροι αεροδρομίων
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
• Δυνατότητα προσθήκης χειραποσκευής έως 10 κιλών(55 x 40 x 23 cm) με έξτρα κόστος 50€/άτομο πάνε-έλα (εφόσον δηλωθεί κατά την κράτηση)
• Φόρο διαμονής

Δεν περιλαμβάνονται:
• Δημοτικός φόρος πόλης ~5€ (πληρώνεται στο ξενοδοχείο)
• Ποτά, φαγητά,
• Είσοδοι σε μουσεία, θεάματα
• Προσωπικές μετακινήσεις εντός πόλεως

Προαιρετικές Δραστηριότητες & Μεταφορά Αεροδρομίου:

Κατά την κράτηση σας μπορείτε να προσθέσετε το πακέτο μεταφορών αεροδρομίου, αυτό σημαίνει: ότι έχετε εξασφαλίσει την μεταφορά σας από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης με minibus προς το ξενοδοχείο διαμονής μετ’ επιστροφής, 20 €.

Το πακέτο ξενάγησης κοστίζει 25 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει: Ολοήμερη ξενάγηση (τύπου walking tour) 1 ημέρας από επίσημο Έλληνα ξεναγό στα σημεία αναφοράς της Βουδαπέστης, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Η προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη κοστίζει 35 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει: Μια χαλαρωτική απογευματινή – βραδινή κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη διάρκειας 2 ωρών, ενώ δοκιμάζετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ουγγαρίας, υπό τους ήχους παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής ζωντανής μουσικής. Σε αυτήν την απογευματινή κρουαζιέρα θα δείτε φωταγωγημένα τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα της ιστορικής πόλης της Βουδαπέστης, η οποία συχνά αποκαλείται το Μαργαριτάρι του Δούναβη ή το Παρίσι της Ανατολής.

Σημειώσεις:
Οι σειρά των ημερών που θα πραγματοποιηθούν οι ξεναγήσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος.

€ Όροι πληρωμής:

•  Άμεση εξόφληση
• Επιβάρυνση μονόκλινου 50% επί της τιμής για 1 άτομο.

Ειδικοί Όροι:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τη συγκεκριμένη προσφορά κι επειδή περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο που ΔΕΝ αλλάζει μετά την έκδοσή του, το ποσό ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ σε περίπτωση ακύρωσης, ούτε μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος. Η έκδοση των εισιτηρίων, γίνεται με τα στοιχεία ακριβώς που έχετε δηλώσει. Αν έστω κι ένα γράμμα είναι διαφορετικό σε σχέση με την ταυτότητά σας, τότε ΔΕΝ μπορείτε να πετάξετε.
Δεν υπάρχει περιθώριο ακύρωσης μετά την εξόφληση της εκδρομής.
Η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κράτηση είτε μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας είτε τραπεζικά. Σε περίπτωση καθυστέρησης, πιθανόν η τιμή να έχει αλλάξει. Αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, πριν προχωρήσετε σε κατάθεση θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με mail η ορθότητα της τιμής.
Τα πακέτα που περιλαμβάνουν αεροπορικό εισιτήριο, αλλάζουν συνεχώς τιμή, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων. Στο διάστημα που μεσολαβεί από την κράτηση, μέχρι την καταβολή του ποσού υπάρχει πιθανότητα η τιμή του αεροπορικού να έχει αλλάξει. Σε αυτή την περίπτωση, το γραφείο μας μπορεί να προβεί σε ακύρωση της κράτησης.(Σε περίπτωση που έχετε καταβάλει την προκαταβολή, αυτή επιστρέφεται στο ακέραιο)
Αν επιθυμείτε να έχετε επιπλέον αποσκευές, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα μόλις κάνετε την κράτηση, με mail για τις επιπλέον αποσκευές. Το ποσό για τις επιπλέον αποσκευές θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα κι είναι κι αυτό ΜΗ επιστρέψιμο.

Σημείωση: Ο κάθε ταξιδιώτης είναι προσωπικά υπεύθυνος να κατέχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που απαιτούνται για το ταξίδι. Σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης το γραφείο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Covid-19 Info Και Προϋποθέσεις Ταξιδιού

Όλοι οι ξένοι επιβάτες μπορούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία εάν παρουσιάσουν ένα από τα ακόλουθα έγγραφα:

• Απόδειξη ότι είχαν προσβληθεί από COVID-19 εντός έξι μηνών πριν από την είσοδο παρέχοντας ένα θετικό τεστ COVID-19 που έχει ληφθεί το πολύ 6 μήνες πριν από την άφιξη και πρέπει επίσης να έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.
Ή
• Πιστοποιητικό εμβολιασμού με εμβόλια εγκεκριμένα από τον EMA ή με εμβόλια στον κατάλογο έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ ή με εμβόλια εγκεκριμένα και χρησιμοποιούμενα στην Ουγγαρία εμβολιασμένοι τουλάχιστον μία φορά το τελευταίο ένα έτος.
Ή
• Αρνητικό αποτέλεσμα της τεστ PCR COVID-19 εκδόθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξη.
Ή
• Πιστοποιητικό EU Digital COVID-19 που επιβεβαιώνει μία από τις προαναφερόμενες απαιτήσεις.

Με βάση τις τρέχουσες διατάξεις, κατά την επιστροφή μας, για την επανείσοδο στην Ελλάδα απαιτείται ένα από τα παρακάτω πιστοποιητικά:

– Να φέρουν είτε αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) έως 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Rapid Antigen έως 48 ώρες για COVID-19, πριν από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης του ταξιδιού. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και να έχει εκδοθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Το όνομα του επιβάτη θα πρέπει να αναφέρεται όπως είναι γραμμένο στα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ή
-Να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, γλώσσα, που εκδίδεται από δημόσια αρχή, υπό τον όρο ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.Ή
-Να φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19 παρουσιάζοντας ένα θετικό αποτέλεσμα σε Antigen, PCR ή RT-PCR τεστ COVID-19 το οποίο να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 30 ημέρες και για μέγιστο 180 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η απόδειξη πρέπει να είναι είτε στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και να είναι σύμφωνη με τη σχετική νομοθεσία.Ή
-Να φέρουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή το οποίο να έχει εκδοθεί με βάσει τους κανονισμούς της ΕΕ και να πληροί ένα από τα παρακάτω κριτήρια:
Να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι της COVID-19 με οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία δόση έχει γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Να φέρουν αποτέλεσμα αρνητικού μοριακού τεστ PCR ή τεστ Antigen (λαμβάνοντας στοματοφαρυγγικό ή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα) το οποίο να έχει διεξαχθεί έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.
Να έχουν αναρρώσει από την COVID-19 που να αποδεικνύεται σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ώρες πτήσεων:

Aναχώρηση από Θεσσαλονίκη προς Βουδαπέστη με την πτήση της Wizz Air στις 18:10 μ.μ. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης στις 18:45 μ.μ.
Aναχώρηση από Βουδαπέστη προς Θεσσαλονίκη με την πτήση της Wizz Air στις 15:05 μ.μ.
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στις 17:40 μ.μ.
Όλες οι ώρες είναι τοπικές.

Περιγραφή Ξενοδοχείου:

Το ιστορικό Hotel Mátyás βρίσκεται στην καρδιά της Βουδαπέστης, μόλις 50μ. από τον περίφημο πεζόδρομο Váci utca με τα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια.
Σε αυτό το ιστορικό και διατηρητέο κτήριο θα βρείτε άνετα δωμάτια, ορισμένα με πανοραμική θέα στο Δούναβη και το Κάστρο της Βούδας. Κάθε δωμάτιο διαθέτει τηλεόραση, επιφάνεια εργασίας και δωρεάν WiFi. Μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν προϊόντα περιποίησης από τη ρεσεψιόν.
Το City Hotel Mátyás βρίσκεται πάνω από το εστιατόριο Mátyás Pince (Κελάρι του Matthias), γνωστό για τους ιστορικούς εσωτερικούς χώρους και την υπέροχη κουζίνα του. Παρέχεται ημιδιατροφή κατόπιν αιτήματος.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 24ωρη ρεσεψιόν, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τον υπολογιστή που βρίσκεται στο λόμπι.

Διαθέσιμες Ημερομηνίες:

15-18 Ιανουαρίου, 3 διανυκτερεύσεις.

Το θελω!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *