Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές.

Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές, 13 – 17 και 19 – 23 ΑΠΡ 2023.

ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΠΟΝΤΚΟΡΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ

5 ημέρες, 4 διανυκτερεύσεις ( 13/04 – 17/04 και 19/04 – 23/04), 289 €/άτομο.

Early booking (πρώτες 20 θέσεις), 269 €/άτομο.

Πρόγραμμα:

1η Ημέρα: 13.04.2023. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αναχώρηση – Τίρανα – Μπούτβα.
Συγκέντρωση το πρωί (04:00) και αναχώρηση με προορισμό το Μαυροβούνιο. Περνώντας από την Αλβανία θα δούμε τα Τίρανα με τα χαρακτηριστικά κτίρια που χρωματίστηκαν έντονα ώστε οι προσόψεις τους να θυμίζουν γιγάντιους καμβάδες ποπ-αρτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ανανέωσης. Επίσης θα δούμε τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για το Μαυροβούνιο και την Μπούτβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά της δρομάκια και τα όμορφα μικρά της καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

2η Ημέρα:  14.04.2023. ΣΑΒΒΑΤΟ Μπούτβα – Κότορ – Μπούτβα.
Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.  Στην συνέχεια επιστρέφουμε στην Μπούτβα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της από την μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων.  Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: 15.04.2023. ΚΥΡΙΑΚΗ ( Προαιρετική εκδρομή ) Ντουμπρόβνικ – Ξενάγηση πόλης – Game of Thrones Walking tour.
Πρωινό και  αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά GameofThrones. Αναχώρηση για την Μπούτβα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η Ημέρα: 16.04.2023. ΔΕΥΤΕΡΑ  Μπούτβα – Ποντγκόριτσα – Λίμνη Σκόδρα
Πρωινό και αναχώρηση για την Ποντγκόριτσα. η οποία είναι πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου από το 1946. Το όνομα της όμως το άλλαξαν και ονομαζόταν Τίτογραντ (προς τιμή του Τίτο) μέχρι τις 2 Απριλίου 1992 που επαναφέρθηκε το Ποντγκόριτσα. Σήμερα η Ποντγκόριτσα είναι έδρα του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Θα κάνουμε μία περιήγηση στην πόλη που εκτός των άλλων θα δούμε την διάσημη γέφυρα millennium και τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού που στην ακολουθία των εγκαινίων προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και στην συνέχεια αναχωρούμε για την Λίμνη Σκόδρα. Η λίμνη Σκόδρα (Skadar)  είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Βαλκανική Χερσόνησο με έκταση που φτάνει περίπου τα 370 km. Το μεγαλύτερο κομμάτι της το κατέχει το Μαυροβούνιο το οποίο έχει χαρακτηρίσει την λίμνη και το κομμάτι που την περιβάλει Εθνικό Πάρκο. Χρειάζεται εισιτήριο για να προσεγγίσει κάποιος την λίμνη. Εδώ λοιπόν σας έχουμε προγραμματίσει μία δίωρη κρουαζιέρα που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Δύο ώρες στην λίμνη θα απολαύσουμε την ανέγγιχτη ομορφιά της. Ένας τόπος απείρου φυσικού κάλους, όπου η χλωρίδα και πανίδα κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ! Εκατοντάδες είδη πουλιών και ψαριών ζουν εδώ, και γεμίζουν ζωή αυτό τον υδροβιότοπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο.σας – Επιστροφή.

5η Ημέρα: 17.02.2023. ΔΕΥΤΕΡΑ Μπούτβα – Λίμνη Οχρίδας – Επιστροφή.
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα φτάσουμε στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Τι περιλαμβάνεται:

 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BRACERA 4* στο κέντρο της πόλης
  με βαθμολογία 9,1 στην booking.com
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Δωρεάν χρήση του spa center που διαθέτει το ξενοδοχείο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία,
  σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της
  εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 15€ ανά άτομο
 • Προαιρετική εκδρομή στο Ντουμπρόβνικ : 30€ ενήλικας – 20€ παιδί έως 12 ετών  (ελάχιστη συμμετοχή 25 άτομα )
 • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα στην Λίμνη Σκόδρα : 15 € ανά άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

5 ημέρες, 4 διανυκτερεύσεις, 13/04 – 17/04/23: Τιμή σε δίκλινο με ημιδιατροφή 289€, early booking 269 €, 1ο παιδί 149€, Επιβάρυνση μονοκλίνου 90€.
4 ημέρες, 3 διανυκτερεύσεις, 19/04 – 23/04/23: Τιμή σε δίκλινο με ημιδιατροφή 289€, early booking 269 €, 1ο παιδί 149€, Επιβάρυνση μονοκλίνου 90€.
Σημείωση: Στη τετραήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η ημέρα 4 του προγράμματος; Μπούτβα – Ποντγκόριτσα – Λίμνη Σκόδρα.

Το θελω!

Leave a Reply