Αίγυπτος, 29 Οκτ. – 5 Νοε.

Αίγυπτος, 29 Οκτ. – 5 Νοε.

8 ημέρες, 1.190 €/άτομο (με φόρους).

Πατριαρχείο & Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας – Σπίτι Καβάφη – Άγιος Σάββας – Άγιος Γεώργιος – Πυραμίδες Γκίζας – Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου – Ασουάν – Ναός των Φιλών – Κομόμπο – Εντφού – (Αμπού Σιμπέλ Προαιρετικά) – Ναός Θεού Ώρου – Έσνα – Λούξορ/Καρνάκ – Κοιλάδα των Βασιλέων – Παλαιό Κάιρο – Χαν Ελ Χαλίλι.

Πρόγραμμα:

1η Ημέρα: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (180 ΧΛΜ).
Συνάντηση στις 10.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 13.15 με άφιξη στις 14.15 (τοπική ώρα).
Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Κατά την μετάβασή μας στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην παραλία της πόλης, θα ενημερωθούμε από τον ξεναγό μας για την ιστορία της πόλης και θα δούμε το κάστρο του Καγίτ Μπέη (στη θέση του Φάρου) και την προκυμαία με τα επιβλητικά κτήρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΓΙΤ ΜΠΕΗ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΚΑΙΡΟ (180 ΧΛΜ) .
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Γνωριμία με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένος στις ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας.
Αρχίζουμε την μέρα μας από τις κατακόμβες γνωστές ως Κομ-Eλ-Σουκάφα, που σημαίνει «Λόφος των Οστράκων» και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.. Θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνορωμαϊκό νεκροταφείο της χώρας και συνδυάζουν αρχαία Αιγυπτιακή, Ελληνική και Ρωμαϊκή τεχνοτροπία. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο. Πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου. Θα πλησιάσουμε προς την ομηρική “Νήσο Φάρος”, όπου σήμερα βρίσκεται το κάστρο του Καγίτ Μπέη, χτισμένο με τα εναπομείναντα ερείπια του ελληνιστικού φάρου. Στο σημείο δέσποζε ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, το υψηλότερο οικοδόμημα της αρχαιότητας, μετά τις πυραμίδες, και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Μετάβαση για προσκύνημα στο Παλιό Πατριαρχείο και στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου βρίσκεται η στήλη στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του. Συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας & Πάσης Αφρικής, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές και αφιερώματα των Ελλήνων Αιγυπτίων. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα καθώς και σπάνια ιερατικά κειμήλιά. Γεύμα και αργά το απόγευμα αναχώρηση για Κάιρο. Άφιξη περίπου στις 19.00 στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 ΚΑΙΡΟ / NEO ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ – ΣΦΙΓΓΑ – Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΡΩΜΑΪΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ – ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ (ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ).
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Μετάβαση στην περιοχή Γκίζα, στην δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο εντός του οποίου θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική είσοδος εντός της Πυραμίδας του Μυκερίνου. Θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για να περπατήσουμε και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει επίσκεψη σε διπλανά εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά.
Επίσκεψη στο καινούργιο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου συνολικής έκτασης 135.000 τ.μ, στην περιοχή Φουστάτ, του παλαιού Καΐρου. το οποίο φιλοξενεί τις πιο αρχαίες αιγυπτιακές βασιλικές μούμιες και σαρκοφάγους, προ 3.000 ετών περίπου. Επρόκειτο για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Αίγυπτο, στη διάρκεια του οποίου έγινε η μεταφορά των 22 βασιλικών μουμιών και των 17 σαρκοφάγων από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο νέο μουσείο και προβάλλονται με την απαιτούμενη λαμπρότητα. Στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο θα επισκεφτούμε το θησαυρό του Τουτανχαμών καθώς και άλλα Φαραωνικά ευρήματα.
Μεταφορά στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο ή Παλαιά Αίγυπτος. Εκεί σώζονται τμήματα του, αναφερόμενου από τον Στράβωνα και άλλους συγγραφείς, Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Οι πρώτες τεκμηριωμένες αναφορές για την ύπαρξη του ναού του Αγίου Γεωργίου ανάγονται στον 14ο αιώνα, και εκτός του ναού αφορούν και στο Νειλόμετρο που κάποτε λειτουργούσε στη θέση του πύργου. Τα Nειλόμετρα μεταξύ άλλων χρησίμευαν και στον προσδιορισμό του ύψους των φόρων λόγω της άμεσης σχέσης των ετήσιων διακυμάνσεων της παραγωγής με εκείνες της ροής του Νείλου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα περάσουμε και από την παλαιότερη Κόπτικη εκκλησία του Κάιρου, την Κρεμαστή Εκκλησία, για να θαυμάσουμε την κοπτική εκκλησιαστική τέχνη.
Κλείνουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά Χαν Ελ Χαλίλι. Επίστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση (περιλαμβάνεται γεύμα ή δείπνο) .

4η Ημέρα: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ / ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ – ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ – ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ).
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με Egypt Air (MS082) στις 06.00 για το Ασουάν. Άφιξη στις 07.20, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ. Συνεχίζουμε με πλοιάρια για τη Νήσο Φίλαι, όπου θα θαυμάσουμε τον πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο ναό. Αρχικά το νησί, λόγο της ιερότητας του ήταν άβατο, ενώ ο ναός στην σημερινή σωζόμενη του μορφή ανακατασκευάστηκε από τους Πτολεμαίους κατά την Ελληνιστική περίοδο. Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο στα ορυχεία γρανίτη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον “Ημιτελή Οβελίσκο”, τον ψηλότερο που έχει ποτέ βρεθεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφάντινη νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν.
Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

5η Ημέρα: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΚΟΜΟΜΠΟ – ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ).
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, προαιρετική οδική ή αεροπορική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ – έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου. Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύο εκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα, προς τιμή του φαραώ Ραμσή του Μέγα και της βασίλισσας του Νεφερτάρις. Στον χώρο έχουν γυριστεί πολλά κινηματογραφικά έργα (π.χ. με τον Ηρακλή Πουαρό ή και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου.
Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και πλεύση ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαίδος προς τους Όμβους (Κομ Όμπο στα αραβικά). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό που ανεγέρθηκε από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας. Ο ναός είναι μοναδικός, όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένος σε δύο αντιθετικές και αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), αλλά και καθώς τα κτίρια έχουν απόλυτη και τέλεια συμμετρία γύρω από τον κεντρικό άξονα. Θα δούμε επίσης ένα νειλόμετρο, ταριχευμένους κροκόδειλους, και μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.
Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

6η Ημέρα: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΏΡΟΥ – ΈΣΝΑ / ΦΡΑΓΜΑ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ.
Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την Ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ήταν από τους πιο σημαντικούς θεούς της Αιγύπτου, είχε μορφή γερακιού, συμβόλιζε τον ουρανό και το φως και συνδεόταν μυθολογικά με τις δυναστείες των Φαραώ. Οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου, αλλά και σημαντικές σκηνές από το “Ιερό Δράμα” της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο οι Έλληνες συνέκριναν και ταύτιζαν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα. Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε προς την Έσνα (Λατόπολη στα ελληνικά), για να περάσουμε το “κλειδί του Νείλου” ή αλλιώς φράγμα της Έσνα, όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού και μπορούμε να παρατηρήσουμε την διαδικασία.
Άφιξη στο Λούξορ (Θήβες στα ελληνικά), πρωτεύουσα ανά διαστήματα αλλά κυρίως θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας φαραωνικής Αιγύπτου. Η πόλη θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου και θα μας εντυπωσιάσει με τα κολοσσιαίων διαστάσεων κτίσματα.
Μετά το δείπνο, μετάβαση στον φωταγωγημένο Ναό του Λούξορ για βραδινή ξενάγηση. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό, που δεν ήταν αφιερωμένος σε κάποια θεότητα, γινόντουσαν για πάνω από μία χιλιετηρίδα οι στέψεις των Φαραώ. Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ.
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, την νεκρόπολη στην δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι. Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, από το ογκώδες και απόμακρο στο καλαίσθητο και προσβάσιμο, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας. Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους “Κολοσσούς του Μέμνωνος” ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου.
Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου και η προσθήκη κτισμάτων διήρκησε μιάμιση χιλιετηρίδα. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, το ιερό, τη θεία λίμνη κ.α.
Ελεύθερος χρόνος στο Λούξορ και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Θα σας προτείναμε να παραβρεθείτε στην θεαματική βραδινή παράσταση Ήχος & Φώς στον ναό του Καρνάκ (περιλαμβάνεται γεύμα ή δείπνο).

8η Ημέρα: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ / ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ.
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση με Egypt Air προς Κάιρο με άφιξη στις 09.35. Συνεχίζουμε με πτήση προς Αθήνα στις 10.30 με άφιξη στις 12.30.

Τι περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις: Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Ασουάν / Λούξορ – Κάιρο και Κάιρο – Αθήνα.
 • Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν με WiFi.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο ξενοδοχείο 5* Royal Maxim Palace Kempinski Cairo η παρόμοιο – 1 διανυκτέρευση στην Αλεξάνδρεια, στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 4* Superior Eatabe Alexandria η παρόμοιο – 3 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο M/S Medea – Τελευταία ημέρα: 1 εξτρά διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Λούξορ.
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου.
 • 2 γεύματα/δείπνο στο Κάιρο, 1 δείπνο στην Αλεξάνδρεια.
 • Πλήρης διατροφή κατά την κρουαζιέρα Νείλου.
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή – έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια Covid-19. Αστικής ευθύνης, Ατυχημάτων, Κάλυψη νοσηλείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & επαναπατρισμού,
 • ΦΠΑ.
 • 1 μπουκάλι 500ml νερού την ημέρα.
 • Δωρεάν Internet όλη την ημέρα, κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Ποτά / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Βίζα Αιγύπτου €25.
 • Φιλοδωρήματα €30.
 • 2x PCR TESTS για τους ΜΗ εμβολιασμένους (Κόστος περίπου €50-€60 έκαστο).

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από Αθήνα: € 1.190 (Με Φόρους).
Διαφορά Μονόκλινου + € 260

Αναχώρηση από Καβάλα: Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Κρατήσεις με προκαταβολή €300 το άτομο.

Χρήσιμες σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δυο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

Πριν ταξιδέψετε στην Αίγυπτο:

1. Από την Ελλάδα στην Αίγυπτο, ΔΕΝ απαιτείται PCR/Rapid τέστ ΜΟΝΟ με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες.
2. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού των επιβατών πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα και να παρουσιάζεται στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας πριν από την επιβίβαση
3. Κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΔΕΝ απαιτείται PCR/Rapid τεστ ΜΟΝΟ με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες.
4. ΟΛΟΙ οι ΜΗ εμβολιασμένοι επιβάτες ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν 2x PCR/Rapid τεστ με δικά τους έξοδα πριν απο την είσοδο στην Αίγυπτο και πριν την επιστροφή στην Ελλάδα.
5. Υποβολή της δήλωσης για την υγεία των επιβατών και τη φόρμα εντοπισμού (PLF) πριν την επιβίβαση

Το θελω!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *