Ιορδανία, 28 Οκτ – 3 Νοε .

Ιορδανία, 28 Οκτ – 3 Νοε.

Αμμάν – Γέρασα – Γάδαρα – Πέτρα – Έρημος Ουάντι Ραμ – Νεκρά Θάλασσα – Άκαμπα – Μαδηβά – Νεβώ.

7 ημέρες/ 6 διανυκτερεύσεις, 925 €/άτομο (με φόρους & χωρίς PCR Test για τους Εμβολιασμένους επιβάτες).

Η χώρα με την μαγευτική και μυστηριώδη έρημο αποτέλεσε πάντα σημείο συνάντησης των πολιτισμών και συνεχίζει μέχρι σήμερα να γοητεύει. Η Πέτρα, η ροδοκόκκινη σκαλιστή πόλη των Ναβαταίων συγκαταλέγεται στα “7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου”. Η αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γέρασα χαρακτηρίζετε ως η “Πομπηία της Μέσης Ανατολής”. Στο ψηλότερο σημείο του Αμμάν δεσπόζει η Ακρόπολη της Φιλαδέλφειας με το Ναό του Ηρακλή, ενώ τα Γάδαρα αποτελέσαν το Ελληνιστικό Κέντρο. Παράλληλα είναι και τα αποτυπώματα της Βιβλικής Παράδοσης και Πρωτοχριστιανικής Ιστορίας. Η κόκκινη έρημος του Ουάντι Ραμ ή αλλιώς “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, μοιάζει να είναι από άλλο πλανήτη, με το συναρπαστικό σαφάρι και την βεδουίνικη φιλοξενία. Η Άκαμπα αποτελεί κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας. Το Αμμάν συνδυάζει το σύγχρονο αστικό στοιχείο με την Αραβική Παράδοση. Η Νεκρά Θάλασσα (το χαμηλότερο σημείο του πλανήτη επί ξηράς) με το ιαματικό νερό και το υψηλότατο βαθμό άνωσης, επίσης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Πρόγραμμα:

1η Ημέρα, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ. Συγκέντρωση στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνάντηση με τον αρχηγό του γραφείου μας, ο οποίος θα φροντίσει για τις σχετικές διαδικασίες. Πτήση στις 13:35 με Royal Jordanian προς Αμμάν (RJ132). Άφιξη στις 15:45 στο Αμμάν, συνάντηση με τον ξεναγό μας, διαδικασίες διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών. Στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε εισαγωγικές πληροφορίες για την Ιορδανία και το ταξίδι μας από τον ξεναγό, ο οποίος θα μας συνοδεύσει έως και την τελευταία ημέρα. Επίσης, μεταβαίνοντας στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε πανοραμικά και ένα μέρος της πόλης του Αμμάν. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη προσωπική γνωριμία με το κέντρο του Αμμάν, όπου υπάρχουν διάσημα ζαχαροπλαστεία με το τοπικό γλυκό κνάφεν, πολυτελή καταστήματα κλπ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021: ΑΜΜΑΝ – ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΑΣΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΔΑΡΑ – ΑΜΜΑΝ. Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στο ανεπανάληπτο Αμμάν. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια και θα ανεβούμε στο λόφο της ακρόπολης, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στο ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία ελληνική Γέρασα. Την “Πομπηία της Ανατολής”! Ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, και μια πόλη η οποία σώζεται σχεδόν αυτούσια. Οι δρόμοι με τις κολώνες, τα θέατρα, οι εκκλησίες, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας συναρπάσουν. Συνεχίζουμε πιο βόρεια για το Ουμ Κάϊς, την αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γάδαρα, που κάποτε υπήρξε Ελληνιστικό κέντρο και αργότερα εκεί ο Χριστός πραγματοποίησε το θαύμα του εξορκισμού. Η πόλη αυτή βρίσκεται σε ένα ύψωμα από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την θάλασσα της Γαλιλαίας. Επιστροφή στο Αμμάν, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021: ΑMΜΑΝ ΠΕΤΡΑ – WADI RUM. Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Πέτρα, άφιξη μετά από τρείς ώρες περίπου, μετά από στάση καθ’ οδόν για ξεκούραση. Άφιξη στη μοναδική “Ροζ Πόλη” των Ναβαταίων, σκαλισμένη μέσα στο βράχο στο φαράγγι, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής. Διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200μ. και ύψους (σε πολλά σημεία) 100μ., θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού και δικαίως φέρει σήμερα τον τίτλο του ενός από τα “7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου”. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι, η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξή της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία και επίδραση των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (αλλά και λόγω στρατηγικής) φρόντισαν να βάλουν την έντονη σφραγίδα τους. Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας, η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες. Συνεχίζουμε για το Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σήμερα στην έρημο σε bungalows, τύπου δικλίνου δωματίου με ιδιωτικό μπάνιο. Θα συνεχίσουμε με ένα ωραίο παραδοσιακό δείπνο, μαγειρεμένο μέσα στην γη, με κρέας και λαχανικά. Μετά το δείπνο, θα απολαύσουμε την παραδοσιακή μουσική κάτω από το φως του φεγγαριού και των αστεριών

4η Ημέρα, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021: ΕΡΗΜΟΣ WADI RUM. Πολύ πρωί, όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου στην έρημο και προαιρετική βόλτα με καμήλες! Πρωινό σε μπουφέ αραβικού τύπου. Σήμερα θα γνωρίσουμε την εντυπωσιακή κόκκινη έρημο, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και μας προκαλεί να διεισδύσουμε βαθιά μέσα. Με τζιπ 4Χ4 θα διασχίσουμε την κόκκινη έρημο, όπου θα ζήσουμε μία απρόσμενη περιπέτεια μέσα στην καταπληκτική αυτή γωνιά της γης. Θα μεταβούμε σε καταυλισμό Βεδουίνων, όπου θα έχουμε συνάντηση μαζί τους, προσφέροντας μας το παραδοσιακό τσάι και προσπαθώντας να μας πουλήσουν από σουβενίρ μέχρι και κόκκινη άμμο, λέγοντας ότι είναι κατάλληλο για το «βάψιμο των γυναικών». Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της επίσκεψής μας στο μοναδικό αυτό μέρος, θα επιστρέψουμε και πάλι στον καταυλισμό, αφού έχουμε αποθηκεύσει πολλές φωτοστιγμές. Το απόγευμα θα φθάσουμε στον καταυλισμό μας, όπου θα ξεκουρασθούμε και εν συνεχεία θα απολαύσουμε αυτή την φορά την δύση του ηλίου στην έρημο. Παραδοσιακό δείπνο και πάλι μαγειρεμένο μέσα στην γη, διασκέδαση και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021: ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΑΚΑΜΠΑ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ. Πρωινό αραβικού τύπου και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Άκαμπα, όπου βρισκόταν το στρατηγείο του Λόρενς της Αραβίας, το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας. Ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσετε την Ερυθρά θάλασσα την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, διέσχισε ο Μωυσής με τον λαό του κυνηγημένος από τον στρατό της Αιγύπτου, αφού άνοιξε με το ραβδί του τα νερά στη μέση. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλία της Νεκράς Θάλασσας, που βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη, όσον αφορά την ξηρά, φτάνοντας έως και 450 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Το νερό της Νεκράς θάλασσας φημίζεται για τις ιαματικές του ιδιότητες. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΜΑΔΗΒΑ – ΝΕΒΩ – ΑΜΜΑΝ. Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Μαδηβά, την πόλη με την πληθώρα μωσαϊκών από την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Αραβική εποχή. Το πιο φημισμένο είναι ο Χάρτης της Μαδηβά του 6ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος αναπαριστά τους ευρύτερους Αγίους Τόπους και αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο ψηφιδωτό με γεωγραφική αναπαράσταση στον κόσμο και διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν, θα ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεβώ με την θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς θάλασσας και, πολύ μακρύτερα, της Ιερουσαλήμ. Εδώ, ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη Της Επαγγελίας και άφησε την τελευταία του πνοή. Το όρος Νεβώ είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια Βυζαντινών Ναών του 4ου & 6ου αιώνα, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αμμάν. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021: ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ. Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά του Αμμάν. Στις 09.35 αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Αμμάν, για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Πτήση με Royal Jordanian στις 11.50 άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τι περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.
 • Φόροι Αεροδρομίων.
 • Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά.
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Βίζα Ιορδανίας.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Αμμάν στο ξενοδοχείο 4* Sandy Palace (ή παρόμοιο), δὐο (2) διανυκτερεύσεις σε Luxury Camp στο Ουάντι Ραμ (Wadi Rum) και μια (1) διανυκτέρευση στη Νεκρά Θάλασσα στο ξενοδοχείο Grand East 4*.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά.
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4 οχήματα στην έρημο του Ουάντι Ραμ.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Covid-19, Αστικής Ευθύνης και ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Ποτά, τηλεφωνήματα, αναψυκτικά/νερά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Χρήση άμαξας στην Πέτρα, αν χρειασθεί (περίπου €20 ανά άτομο).

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:
Αναχώρηση από Αθήνα: €925 (Με Φόρους)
Αναχώρηση από Θεσ/νίκη ή Καβάλα: Κατόπιν Ζήτησης
Μονόκλινο +€170
Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά) +€25

Χρήσιμες σημειώσεις:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδίου, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δυο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.

Πριν ταξιδέψετε στην Ιορδανία:

1. Οι επιβάτες πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://www.visitjordan.gov.jo πριν από την αναχώρηση, να συμπληρώσουν την απαιτούμενη φόρμα και να λάβουν τον κωδικό QR που είναι υποχρεωτικός να παρουσιαστεί πριν από την επιβίβαση και κατά την άφιξη.
2. Οι Εμβολιασμένοι επιβάτες χρειάζονται ΜΟΝΟ το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα και να παρουσιάζεται στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας πριν από την επιβίβαση.
3. ΟΛΟΙ οι ΜΗ Εμβολιασμένοι επιβάτες πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση από την πρώτη πτήση επιβίβασης.
4. Οι επιβάτες που ΔΕΝ είναι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν 1 επιπλέον PCR ή Rapid Tests με δικά τους έξοδα (28JOD = €33/τέστ) κατά την την έξοδο από την χώρα.
5. Υποβολή της δήλωσης για την υγεία των επιβατών και τη φόρμα εντοπισμού (PLF) πριν την επιβίβαση file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/Jordan%20Declaration%20Form.pdf

Dead Sea

Το θελω!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *