Λήμνος

Λήμνος

5 ημέρες, Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο, από 330 € /άτομο.

Η επίσκεψη στο νησί του Ηφαίστου, τη Λήμνο, είναι μια εμπειρία που θα μείνει στον ταξιδιώτη αξέχαστη! Ένας τόπος που διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα και τον λαϊκό πολιτισμό, ένας γαστρονομικός προορισμός χάρη στην πλούσια τοπική παραγωγή του. Η πλούσια ιστορία του νησιού ξεκινά από τη μυθολογία, ενώ η γεωλογική του μορφολογία δημιουργεί πολλά αξιοθέατα που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος – Μύρινα

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη για το λιμάνι της Καβάλας στις 15.30. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 19:30 για Λήμνο. Φτάνουμε στην όμορφη Μύρινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου στις 23.30. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Κοντοπούλι – Καβείρια – Κότσινος – Μύρινα

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, το κάστρο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο θάρρος της Μαρούλας, η οποία, όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε, άδραξε το σπαθί του και όρμησε εμψυχώνοντας τους αμυνόμενους μαχητές που έλυσαν την πολιορκία. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Μεταφορά σε κοντινή παραλία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Ν. Κούταλη – Πορτιανού – Κοντιάς – Εβγάτης – Μύρινα

Πρωινό. Αναχώρηση για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, η παραλία του Εβγάτη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Μούδρος – Πολιόχνη – Άγιος Σώζων – Φαναράκι – Μύρινα

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία Φαναράκι. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και ξεκούραση. Επιστρέφοντας στη Μύρινα, θα κάνουμε μία στάση για φαγητό στο Μούδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Λήμνος – Καβάλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μύρινας και απόπλους για Καβάλα. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

Τι περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3* σε standard δωμάτια χωρίς θέα
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση διαδρομής Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα
  • Τοπικό συνοδό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Αναχωρήσεις:

Αναχωρήσεις Τιμή συμμετοχής Επιβάρυνση μονόκλινου
28/06-02/07 299,00€ 140 €
12/07-16/07, 26/07-30/07 330,00€ 160 €
16/08-20/08, 30/08-03/09 380,00€ 160 €

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 15 ήμερες πριν την εκάστοτε αναχώρηση για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Το θέλω!