Μυτιλήνη

Μυτιλήνη για το καλοκαίρι

5 ημέρες, Ιούλιος – Σεπτέμβριος, από 250€/άτομο.

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1η: Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Μυτιλήνη

Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στις 16:00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και στις 19.30 απόπλους για την Μυτιλήνη.

Ημέρα 2η: Μυτιλήνη – Αγ.Ραφαήλ – Μανταμάδος – Μυτιλήνη

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λέσβου στις 05:20. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Συνεχίζουμε για το Μανταμάδο, για να προσκυνήσουμε την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη (προστάτης της Λέσβου) με την ανάγλυφη εικόνα του, μοναδική στο είδος της φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Πέτρα – Μόλυβος

Πρωινό και αναχώρηση για την Καλλονή. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Αναχώρηση στη συνέχεια για την Πέτρα για επίσκεψη και προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα. Συνεχίζουμε για το πιο τουριστικό μέρος του νησιού τη Μύθημνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών, το περίφημο κάστρο στην κορφή του λόφου και το όμορφο ψαρολίμανο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Επίσκεψη και προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Θεράποντα και στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Αγιάσος – Πλωμάρι – Μυτιλήνη

Πρωινό. Αναχώρηση για την Αγιάσο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, προσκύνημα στη περίφημη εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Συνεχίζουμε για Πλωμάρι την δεύτερη πόλη της Λέσβου με την αμφιθεατρική δομή της πάνω από τη θάλασσα, παραδοσιακή πόλη με στενά σοκάκια και καλντερίμια και ονομαστή για το ούζο της. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Επίσης έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο αποστακτήριο – μουσείο “Ο κόσμος του Ούζου” όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιώντας και τις πέντε σας αισθήσεις! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Μυτιλήνη – Καβάλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό. Μεταφορά στο λιμάνι και στις 08.00 απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 17.50. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.

Τι περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τη διαδρομή Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Silver Bay 3* στη Μυτιλήνη.
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Αναχωρήσεις & τιμές:

Αναχωρήσεις Τιμή συμμετοχής Επιβάρυνση μονόκλινου
28/06-02/07,

19-23/07, 26-30/07

250€ 60€
09-13/08,16-20/08, 30/08-03/09 265€ 60€

 

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 15 ήμερες πριν την εκάστοτε αναχώρηση για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Το θέλω!