Ρόδος για του Αγίου Πνεύματος!

Ρόδος για του Αγίου Πνεύματος!

4 ημέρες, 21-24 Ιουνίου, από 285€/ άτομο

Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη της Γης επισκέπτονται το πανέμορφο αυτό νησί για να απολαύσουν τη θάλασσα, τη φύση και τα αμέτρητα αξιοθέατα του νησιού. Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά, αλλά ο Ήλιος τότε είπε πως η γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα, όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό, θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της την έλουσε με τις ακτίνες του. Από τότε η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, το πιο φωτεινό και λαμπερό.

Πρόγραμμα:

1η Ημέρα: Σύμη – Πανορμίτης
Το νησί που μαγεύει από την πρώτη στιγμή κιόλας που το πλοίο θα πλησιάσει στο λιμάνι του Γιαλού καθώς τα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια απλώνονται αμφιθεατρικά και μέχρι την κορυφή του λόφου του Κάστρου. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης του προστάτη της Δωδεκανήσου και παραστάτη των ναυτικών και των σφουγγαράδων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης τιμάται από τους Σαμιακούς, αλλά και τους Δωδεκανησίους σε όλη την οικουμένη. Η μονή του, που βρίσκεται στον κόλπο του Πανόρμου της Σύμης, από όπου έχει λάβει την προσωνύμιά της, έχει καταστεί πανελλήνιο προσκύνημα. Περιηγηθείτε στο κτιριακό συγκρότημα του μοναστηριού που ενίσχυσε την Ελληνική Επανάσταση και διαθέτει 2 μουσεία, το λαογραφικό και το μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης. Η Σύμη φημίζεται για τον κοσμοπολιτικό αέρα της και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική,καθως είναι γεμάτη με πολύχρωμα νεοκλασικά κτήρια. Πλούσια σε πολιτιστικά αξιοθέατα ενώ οι παραλίες της θεωρούνται από τις πιο όμορφες των Δωδεκανήσων. Διάρκεια ταξιδιού 1,5 ώρα.

2η Ημέρα: Χάλκη (ECO ISLAND της Ελλάδος)
Η Χάλκη μετατρέπεται σε πρότυπο νησί ενέργειας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Ενεργειακή αυτονομία ,ψηφιακή καινοτομία, οικολογική κινητικότητα, αυξημένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξηλεκτρισμός μεταφορών. Οι στίχοι από την Ιθάκη, το ποίημα-ορόσημο του Καβάφη, συνοδεύει τον νου μας καθώς πλησιάζουμε το λιμάνι της Χάλκης, αφενός γιατί αντικρίζουμε την εκτυφλωτική του ομορφιά για πρώτη φορά και αφετέρου, γιατί το ταξίδι αυτό, δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένο. «Ποτέ δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις την πρώτη εντύπωση», λένε οι Άγγλοι κι απ’ ότι φαίνεται το ενστερνίζεται απόλυτα η Χάλκη, ξελογιάζοντας τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν με τα πλεούμενα σχίζοντας τα καταγάλανα νερά, καθώς το πολύχρωμο σώμα της από δίπατα και τρίπατα, κεραμόσκεπα σπίτια, ορθώνει το ανάστημά της από τον λόφο ως τη θάλασσα. Όλοι σπεύδουν να την φωτογραφίσουν. Κανείς δεν της αντιστέκεται. Περιδιαβαίνοντας μετά από λίγο στον όμορφο οικισμό, απότοκο της οικονομικής άνθησης που γνώρισε το νησί, στα μέσα του 19ου αιώνα εξαιτίας του εμπορίου, δεν μπορείς παρά να αποθεώσεις τη νεοκλασική αρχιτεκτονική. Το Κάστρο επιβάλλει την παρουσία του σε αυτή την τοποθεσία-παρατηρητήριο. Καθώς περιδιαβαίνετε την επιβλητική ησυχία της ιστορίας του κάστρου, μην προσπεράσετε την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς ακόμα διακρίνονται οι τοιχογραφίες που χρονολογούνται μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα. Απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και την καλαισθησία. Διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα περίπου από Κάμειρο και 1,5 ώρα από πόλη.

3η Ημέρα: Καστελλόριζο
Το διάσημο ακριτικό μας νησί θεωρείται από τα ομορφότερα της Μεσόγειου. Η ατμόσφαιρα ονειρική, τα χρήματα σε όλο το φάσμα του γαλάζιου και του μπλε, σπίτια του 19ου αιώνα κάνουν το νησί να μείνει για πάντα στο μυαλό του επισκέπτη. Επισκεφτείτε το γαλάζιο σπήλαιο με τον σταλακτικό διάκοσμο,το τζαμί του 18ου αιώνα ,τον μητροπολιτικό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Αισθανθείτε εθνική συγκίνηση στο νησάκι της κυράς της Ρω. Στο λιμανάκι υπάρχουν μόνο δύο σπίτια για κτηνοτρόφους εκκλησάκι του Άη Γιώργη και το μνημείο της κυράς της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτου που έζησε εδώ και κάθε πρωί ύψωνε την Ελληνική σημαία. Διάρκεια ταξιδιού 3-5 ώρες ανάλογα το δρομολόγιο.

4η Ημέρα: Ρόδος – Θεσσαλονίκη Πτήση επιστροφής
Επιστρέφουμε μετά από ένα μαγευτικό ταξίδι στο νησί των Ιπποτών με τις καλύτερες αναμνήσεις και έχοντας ζήσει συναρπαστικές εμπειρίες!

Τι περιλαμβάνεται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines/ Olympic Air.
  • Διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Γεύματα ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • 1 βαλίτσα 23 κιλά, 1 χειραποσκευή ως 8 κιλά και 1 προσωπικό αντικείμενο.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
  •  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων 45€ /άτομο.
  • Ο,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί Φόροι (Τέλη ανθεκτικότητας).

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ:

Ξενοδοχείο Τοποθεσία: Athena Hotel
Non Ref τιμή 345€ / Κανονική τιμή 365€
Τιμή παιδιού ως 12 ετών Non Ref 235€ / Κανονική Τιμή 255€
Τιμή σε μονόκλινο Non Ref 375€ / Κανονική Τιμή 425€

Αεροπορική Εταιρία: Aegean Airlines
Θεσσαλονίκη-Ρόδος 14.05 – 15.20, Ρόδος-Θεσσαλονίκη 16.00 – 17.10

Το θελω!

Leave a Reply