10 συμβουλές για την ημέρα της επιβίβασης στην κρουαζιέρας σας!

Η ημέρα επιβίβασης είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και συγκλονιστική, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα πιθανά λάθη. 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην πρώτη σας κρουαζιέρα.

1. Κάνετε την άσκηση συγκέντρωσης.

Όλοι οι επιβάτες κρουαζιέρας υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την άσκηση συγκέντρωσης πριν από τον απόπλου. Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας απαιτούν από τους επιβάτες να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο ασφαλείας στην εφαρμογή της εταιρείας κρουαζιέρας ή στην τηλεόραση της καμπίνας σας. Συνολικά, η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Δυστυχώς, ορισμένοι επιβάτες αναβάλλουν αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος ή ο διευθυντής κρουαζιέρας να απευθύνει υπενθυμίσεις μέσω της ενδοεπικοινωνίας του πλοίου.

2. Επιβίβαση όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Παρόλο που υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το αν είναι καλύτερο να κάνετε check-in νωρίς ή αργά την ημέρα της επιβίβασης, το να φτάσετε νωρίς θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε την πρώτη μέρα της κρουαζιέρας σας. Αν επιβιβαστείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, θα έχετε χρόνο να γευματίσετε, να πιείτε ένα ποτό και να εξερευνήσετε το πλοίο με πιο χαλαρό ρυθμό.

3. Κάνετε έλεγχο καμπίνας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε την ημέρα επιβίβασης, είναι ένας γρήγορος έλεγχος καμπίνας μόλις η καμπίνα σας είναι έτοιμη. Θα θέλετε να αφήσετε τις χειραποσκευές σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα στην καμπίνα είναι σε καλή κατάσταση.

4. Λήψη φωτογραφιών και βίντεο καμπίνας.

Μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο από την καμπίνα σας την ημέρα της επιβίβασης! Είτε πρόκειται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε για τα δικά σας φωτογραφικά άλμπουμ και αναμνήσεις. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

5. Δεν έχετε μαζί σας μια τσάντα για την ημέρα επιβίβασης.

Ένα συνηθισμένο λάθος όσων ταξιδεύουν για πρώτη φορά είναι ότι δεν φέρνουν μια χειραποσκευή για την ημέρα επιβίβασης. Είναι καλύτερο να επιβιβαστείτε στην κρουαζιέρα σας με τα τιμαλφή σας και τυχόν ακριβές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και φάρμακα και άλλα απαραίτητα για την πρώτη μέρα. Έχοντας ένα μαγιό και μια αλλαξιά ρούχα για το δείπνο θα σας απαλλάξει από το άγχος της αναμονής για την άφιξη των αποσκευών σας.

6. Κατεβάστε την εφαρμογή της εταιρίας κρουαζιέρας πριν επιβιβαστείτε.

Η εφαρμογή θα σας δώσει πρόσβαση στο ημερήσιο πρόγραμμα, τα μενού του δείπνου και τις εκδρομές.

7. Βάλτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου

Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία αεροπλάνου, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το wifi του κρουαζιερόπλοιου. Αν ξεχάσετε να βάλετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου, μπορεί να χρεωθείτε με πολύ ακριβά τέλη περιαγωγής από τον πάροχο του τηλεφώνου σας.

8. Ελέγξετε τις επιλογές γεύματος.

Πολλοί επιβάτες κρουαζιέρας κατευθύνονται κατευθείαν στον μπουφέ του κρουαζιερόπλοιου μετά την επιβίβαση. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κρουαζιερόπλοιου και μπορεί να είναι ακόμη και δύσκολο να βρείτε τραπέζι για να καθίσετε. Αντ’ αυτού, είναι καλύτερο να μάθετε ποια άλλα εστιατόρια είναι ανοιχτά για μεσημεριανό γεύμα την ημέρα επιβίβασης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κύρια τραπεζαρία, τα λοιπά εστιατόρια, ακόμη και τα ειδικά εστιατόρια.

9. Εγγράψτε τα παιδιά σας στο παιδικό κλαμπ.

Αν κάνετε κρουαζιέρα με παιδιά και εφήβους, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε και να εγγραφείτε στο παιδικό κλαμπ την πρώτη μέρα. Την ημέρα επιβίβασης, θα υπάρχει ένα “open house”, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το παιδικό κλαμπ, να γνωρίσετε το προσωπικό και να εγγράψετε τα παιδιά σας. Η πρώτη μέρα στο kid’s club είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να συστηθούν και να κάνουν φίλους.

10. Μην χάσετε τον απόπλου.

Σε μια κρουαζιέρα, το Sail away είναι μια αρκετά ξεχωριστή στιγμή. Είναι η στιγμή που οι διακοπές σας στην κρουαζιέρα ξεκινούν πραγματικά. Έτσι, είτε πάτε στο πάρτι του sail away είτε αν το απολαμβάνετε από το μπαλκόνι σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να απολαύσετε το γεγονός ότι οι διακοπές σας στην κρουαζιέρα έχουν πραγματικά αρχίσει. Αφήστε το καθημερινό άγχος και τις ανησυχίες σας στην ακτή.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοήθησαν. Είστε έτοιμοι για την κρουαζιέρα σας!

Βασιλική Μαύρου