Τήνος

Η Τήνος, το όμορφο Κυκλαδονήσι, αποτελεί σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας είναι ο κύριος πόλος έλξης επισκεπτών. Κορυφαία στιγμή για το νησί αποτελεί ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου. Η Παναγία της Τήνου γιορτάζει 4 φορές τον χρόνο. στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα εύρεσης της εικόνας∙ στις 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου∙ στις 23 Ιουλίου, ημέρα οράματος της Αγίας Πελαγίας και στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Το ‘Νησί του Αιόλου’, προσωνύμιο λόγω των δυνατών μελτεμιών, μοιάζει με υπαίθριο έργο τέχνης. Έργα διάσημων Τηνιακών καλλιτεχνών όπως του Γύζη, Λύτρα, Χαλεπά και άλλων, λαμπρύνουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού.

Συνδυάζουμε την μεταφορά με πλοίο από την Καβάλα, διαμονή σε κατάλυμα της επιλογής σας, εκδρομές σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας κι επιστροφή. Μαζί δημιουργούμε το πακέτο που σας ταιριάζει στον προϋπολογισμό που θέλετε.

Προτεινόμενα μέρη: Χώρα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο, μνημείο της «Έλλης», Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, εκκλησίες.

Δοκιμάστε: Λούζα, τυριά, λιαστές ντομάτες, θυμαρίσιο μέλι, ντόπιο κρασί.

Το θέλω!